Εξυπηρέτηση Πελατών | Συχνές Ερωτήσεις
 • Τι είναι το Αγουρέλαιο;

  Η πρώιμη συγκομιδή ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο είναι το έλαιο που εξάγεται από πράσινες ελιές πριν φθάσουν στην πλήρη ωριμότητα τους. Το αγουρέλαιο είναι πιο πικρό στη γεύση του, αλλά πιο θρεπτικό, καθώς είναι πιο πλούσιο σε πολυφαινόλες
 • Γιατί να προτιμήσομε το Όξος και όχι ένα συνηθισμένο βαλσάμικο της αγοράς που είναι και πιο φθηνό;

  Τα φθηνά ξίδια που κυκλοφορούν στην αγορά με την ονομασία βαλσάμικα είναι όλα απομιμήσεις του αυθεντικού (tradizionele) βαλσάμικο της Μόντενα της Ιταλίας το οποίο είναι πανάκριβο λόγω της μακράς παλαίωσης. Αυτά που κυκλοφορούν ευρέως ανά τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα ακόμη και αν φέρουν πολλές φορές την σφραγίδα του Consorzio της Modena είναι συνηθισμένα ξίδια που τα γλυκαίνουν και τα χρωματίζουν με καραμελόχρωμα για να μοιάζουν με τα αυθεντικά και έτσι βγαίνουν φθηνά όμως πίσω από την γλυκιά γεύση της καραμέλας φαίνεται η άγρια γεύση του συνηθισμένου ξιδιού ενώ η μυρωδιά του δείχνει ότι είναι πολύ κατώτερης ποιότητας από ότι το όνομά του δείχνει. Το Όξος έχει όλα τα πλεονεκτήματα του παλαιωμένου ξιδιού που παράχθηκε με την αργή μέθοδο και η τιμή του είναι προσιτή. Είναι στη φιλοσοφία μας τα ποιοτικά προϊόντα να κυκλοφορούν σε προσιτή τιμή για να τα γνωρίσει ο καταναλωτής και να εμπλουτίσει το γευστικό του κριτήριο.

 • Γιατί το ποιοτικό ξίδι είναι ακριβότερο σχετικά με τα συνηθισμένα ξίδια της αγοράς;

  Τα ποιοτικά ξίδια όπως το Όξος γίνεται με μακρόχρονη διαδικασία ζύμωσης σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια παλαιώνει για πέντε χρόνια σε βαρέλια δρυός και καστανιάς. Όλα αυτά είναι κόστος. Επιπλέον το Όξος γίνεται από μούστο που συμπυκνώνεται και έτσι έχομε παραπάνω απώλειες και κόστος. Το Όξος ακολουθεί την παραδοσιακή ελληνική μέθοδο των σπιτικών ξιδιών βελτιωμένη με βάση τις σύγχρονες γνώσεις. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης μια και παράγεται μέσα στην ονομαστή αμπελουργική ζώνη την Ζίτσας από τοπικές ποικιλίες και με τον παραδοσιακό τρόπο.

 • Ποια η σχέση του ποιοτικού ξιδιού με την υγεία;

  Το καλό ξίδι όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες στην χρήση του όπως το αλάτι αλλά μάλιστα συμβάλει στην καλή υγεία δεδομένου ότι από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιήθηκε και για θεραπευτικούς σκοπούς. Όλο και περισσότερο σήμερα αναγνωρίζεται η ανωτερότητα της χρήσης του ξιδιού. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία υπάρχει μια έντονη τάση να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το ξίδι σε διάφορα φαγητά, γλυκά και ιδιαίτερα σε αναψυκτικά Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στις ΗΠΑ. Πρόσφατες έρευνες στη Σουηδία έδειξαν ότι όταν στο φαγητό υπάρχει ξίδι τότε ο κορεσμός έρχεται πιο γρήγορα ή αλλιώς τρώμε λιγότερο. Η χρήση του ξιδιού μειώνει σημαντικά την απαιτούμενη ποσότητα σε αλάτι και μειώνει τους κινδύνους υπέρτασης. Το Όξος έχει επιπλέον το πλεονέκτημα ότι μια και γίνεται με παρατεταμένη ζύμωση και μακρόχρονη παλαίωση και εμφιαλώνεται χωρίς κολλάρισμα και φιλτράρισμα τα προϊόντα αυτόλυσης των ζυμών υπάρχουν μέσα του. Μια σειρά από σκευάσματα προσφέρονται σήμερα στο εμπόριο με τέτοιο περιεχόμενο και διαφημίζονται ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου. Είναι όμως αποδεδειγμένο ότι οι διάφορες ωφέλιμες ουσίες μπορούν να αφομοιωθούν πολύ περισσότερο από τον οργανισμό όταν προσφέρονται μέσω φυσικών προϊόντων παρά από τα τεχνητά σκευάσματα.

 • Πόσο χρήσιμο είναι το Όξος στην μαγειρική;

  Το ξίδι ήταν πάντα ένα από τα σπουδαιότερα βοηθήματα της νοικοκυράς στην κουζίνα. Υπάρχουν και άλλα πρόσθετα που ανεβάζουν την γεύση του φαγητού όπως είναι το αλάτι και τα διάφορα μπαχαρικά. Το Όξος όμως συμβάλει με ένα ιδιαίτερο τρόπο και όχι μόνο στην γεύση αλλά και στο άρωμα χωρίς να σκεπάζει την γεύση και τα αρώματα των άλλων συστατικών των φαγητών (πράγμα που κάνουν τα μπαχαρικά) αλλά τροποποιεί και αυξάνει τον χαρακτήρα της γεύσης και των αρωμάτων αυτών των ίδιων των συστατικών των φαγητών. Έτσι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην μαγειρική γιατί έχει πλήθος αρωμάτων και πολύ μαλακή γεύση σε αντίθεση με τα βιομηχανικά ξίδια που είναι άγρια στην γεύση και μόνο με την σκληρή οσμή του οξικού οξέος που είναι το αποτέλεσμα της γρήγορης και χημικής πολλές φορές παρασκευής αυτών των ξιδιών. Σήμερα που τα λαχανικά και τα κρέατα δεν έχουν πλέον τις παλιές γεύσεις και αρώματα η χρήση ενός καλού ξιδιού είναι επιβεβλημένη πλέον για να ανεβάσει την ποιότητα του αποτελέσματος της προσπάθειας του καλού chef. Το Όξος κατά Παράδοση έχει ένα πλούτο αρωμάτων και μια μυελώδη γεύση που αυξάνουν αυτές τις δυνατότητες κατά πολύ.