Οι Συνταγές της Θείας Αγνής - Ψαθούρια Ολυμπιάδας Χαλκιδικής |
|
Συστατικά
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα γαρύφαλλα. Ζύμη σφιχτή απλώνουμε σε μεγάλο ταψί κουζίνας και το κόβουμε σε ρόμβους. Πάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα γαρύφαλλο. Ψήνουμε στους 180ο C για 90 λεπτά. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό στη φωτιά να βράσει 7 λεπτά. Σε ζεστό γλυκό ρίχνουμε το βραστό σιρόπι . Τέλος ρίχνουμε το καρύδι τριμμένο. |